Movie Review: Tomb Raider 2018

Thursday, March 29, 2018

 Film synopsis
Lara Croft is the fiercely independent daughter of an eccentric adventurer who vanished years earlier. Hoping to solve the mystery of her father's disappearance, Croft embarks on a perilous journey to his last-known destination -- a fabled tomb on a mythical island that might be somewhere off the coast of Japan. The stakes couldn't be higher as Lara must rely on her sharp mind, blind faith and stubborn spirit to venture into the unknown.

My review 
Kebiasaan nya kite tgk Angelina Jolie sebagai Lara Croft kan tapi untuk movie ni Alicia Vikander pula mengambil peranan sebagai Lara Croft. Mungkin dah terbiasa dengan Angelina Jolie jadi selalu compare kan antara mereka berdua. Bagi AD permulaan cerita yang agak slow boleh membuatkan kita menguap berkali kali. Lara Croft ni seorang budak yang cerdik sebenarnya tapi disebabkan ayahnya menghilang ketika satu ekpedisi makanya tinggallah die seorang diri,bekerja sebagai delivery girl menggunakan basikal.Comel kan basikal ada ekor musang sangkut situ.

Movie ni mengisahkan tentang bagaimana si lara croft ni sebelom die menjadi lara croft dalam filem yang sebelum ini. Kehidupan normal seprang diri sehinggalah apabila die mengetahui segala siatan,kertas kerja ayahnya dalam sebuah bilik rahsia.Then barulah pengembaraan die bermula..but honestly,AD hanya bg 2 💜💜je utk cerita ni..sorry to say..tapi bg AD tak berbaloi tgk.

14 comments:

  1. sy masih xleh move on dgn AJ dlm filem ni...so sy plh utk tgk KL Special Force sbb tayangan perdanya berlaku pd hari yg sm ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yeake mcm tu...so cmner oke ke tak KL special force tu?heheh

      Delete
  2. blm tgk lagi cerita ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk da movie baru kua skrg ni..payah nk kejar hahah

      Delete
  3. Nice honest review ^^ Hana tak tengok lagi... but sokay lah since AD kata tak berbaloi pun ahaha >_

    ReplyDelete
    Replies
    1. either tggu keluar kat astro or download jela nnti hahah

      Delete
  4. Teringin gak nak layan movie ni nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. minat ke zumal?hahah tp boring dowh yg kali ni..bek tgk yg angelina.jolie

      Delete
    2. Owh yang ni boring eh... Hehe tak tengok lagi...

      Delete
  5. Kak sha tak tengok lagi filem ini.. Huhuhu..

    AD.. Kerja kat library mana ye? Macam menarik je tawaran AD pasal buku tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sye keje international school kak sha..haaa nnti kite diskass buku tu ea..sbb dlu byk buku lbh sbb battle of the book..librarian before sye ni beli byk buku..tu yg nk bg..

      Delete
  6. Tgk ada Tomb Raider yg lama kt unifi tv tp malas nk tengok, tak minat cite camni. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeala ada yg tak minat genre cm ginie kan..hehe tkpe yg pentg layan je ape yg kite minat kan

      Delete

Powered by Blogger.