Movie Review: Pacific Rim Uprising

Friday, March 30, 2018
Nampak sangat AD ade mase terluang..asyik g tgk movie je kan..kisahnya ad pawagam baru kat area AD..seat die best dan price die murah dari cinema biasa tau..sapa tak mau kan. Pacific Rim uprising adalah sequel kepada pasific rim 2013, tapi disebabkan AD tak tgk movie yang first tu so xdapat compare la filem ni ngan yg lama tapi tak mengapa sebab jalan cerita dan actor semua nya orang baru..so xde hal klo xtgk yg 1st bole je tgk yg ni terus. So far filem ni better daripada KL special Force ngan Tomb Raider..at least yang ni bg AD berbaloi juga la tgk..byk aksi,meletup sana sini..robot comel boleh golek golek..yeah you guys should consider to watch this movie. 💜💜💜AD bg 3 love utk movie nih.

Synopsis
 PACIFIC RIM: UPRISING, 10 years have passed since the big battle between the invading giant monsters (the "Kaiju") and the man-made giant robots (the "Jaegers"). Jake Pentecost (John Boyega), son of fallen hero General Pentecost, now passes his time stealing and selling items on the black market. While trying to nab a valuable power source, he loses it to another thief, a young girl named Amara Namani (Cailee Spaeny), who's building her own mini-Jaeger. They're caught and sent to the Jaeger base, where Amara trains to become a cadet and Jake to take his place as a ranger. Before long, a rogue Jaeger attacks, and Jake and his fellow ranger, Nate Lambert (Scott Eastwood), underestimate it and lose. But when they follow a clue and discover who (or what) is piloting it, it leads to a long-gestating plot: The Kaiju will rise again.

 

What parents need to know

Parents need to know that Pacific Rim: Uprising is the sequel to 2013's Pacific Rim. Like the first movie, it has tons of explosive, large-scale action/fantasy violence. The giants shoot and beat one another up with fists and various weapons, leading to massive destruction and offscreen deaths. There's also some creepy, alien-related imagery, a little blood, and fighting/punching. Two men have a crush on the same woman; she kisses them both on the cheek, but nothing more comes of it. Language includes a smattering of words like "s--t," "ass," "bastard," "bitch," etc. An adult character drinks a couple of times.
 Credit to:Common Sense media

20 comments:

  1. Mesti ohsem tengok robot comel-comel ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh betul tuh..ske tgk excited kite kak

      Delete
  2. Robot comel hehe :3 Hana nak kena tengok citer ni since memang favourite genre aksi >_<
    .
    Thanks for the review <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh ha ape lagi cepat g tgk..tak lame ag kua lagi movie baru..bln april byk movie best

      Delete
  3. Tengok review dalam utusan borneo, filem ni di carta no. 1.

    ReplyDelete
  4. tak nak serabut, suka layan cerita kanak-kanak .... enjoy

    ReplyDelete
    Replies
    1. pon boleh xde hal..csrtoon boleh buat kite gelak kan

      Delete
  5. sis tak tgk lagi yg baru ni... nk kena layan lepas ni. anyway done follow ur blog.. salam kenal =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk movie baru nak kua sis bln 4 ni..dengar dengar semua menarik..awww thanks sis

      Delete
  6. pernah tengok Pacific Rim dulu tapi mmg nak kena tonton ni jugak nii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeake..saya terlepas lak yg movie dlu..haaa sila tonton heheh..not bad juga la citer die

      Delete
  7. Zumal suka filem2 aksi camni tapi kat Perlis belum ada panggung. Kena pergi ke Kedah nuu. Jadi layan online je ape pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bru tau perlis xde cinema..tp dah tak jauh kan perlis ngan kedah tapi leceh gak nk travel je..tkpe leh tgk online je..hehe

      Delete
  8. abang sy tgk aritu cite ni sempat pulak dia terlelap haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab memula tu slow sket citer die heheh

      Delete

Powered by Blogger.