D.I.Y makeup brush cleaner

Monday, March 19, 2018
Hello peeps...

Just a quick update,since this whole week AD aktiviti dah padat..sebab mggu ni BOOK WEEK! yeayyy..now pasal book week ni AD hupdate later oke after event habis.Right now AD nak citer pasal how to do your own make up brush cleaner. Depends la pada anda, ada yang prefer nak buat diy ada yang nak beli..tak salah..mane mane betul as long as berus tak pon span make up korang bersih..baru la kulit muka terjaga..membebel lak AD meh kite tgk step2 how to do it.

BAHAN-BAHAN
  1.  makeup remover
  2.  soap
  3. dirty sponge or brush 



Senang bukan bahan bahan diperlukan. Tgk tu sponge AD da kotor dah..heheh biasanya AD akan cuci semggu sekali. Kalau hari hari basuh nnti span tu tak sempat kering..nnti berkulat pula..Caranya senang je..just mix bahan2 tadi dan basuh span tu..ulang sehingga dapat hasil yang dikehendaki..of coz la sampai bersih span tu kan..then keringkan span tu..senang je kan


Tada!!! kan da bersih da span..haa senang je..apa kata anda cuba..
until then..~XOXO~


24 comments:

  1. heheh dah tau dah caranya so pasni leh diy je..
    follow sini #330 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh senang je kan..ha boleh boleh diy la

      Delete
  2. Mudah je ye ad.. Janji rajin.. kikiki

    ReplyDelete
  3. heheh betui..pastu jimat..sebab semua bende dah ada..malas nak beli pencuci khas tu.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. hahah yui..bru pkai takkan beli lain hahaha

      Delete
  5. Mudah sgt cara nk bersihkan sponge tu. Memang bersih betul jadinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..makeup remover tu yang banyak membantu sebenarnya

      Delete
  6. Replies
    1. ni semua nak jimat jadi la diy sendiri ni

      Delete
  7. ooo ni cara baru pulak yaa... baik sy akan cuba since sy dah ada make up remover tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..mostly kite da ade make up remover..so takyah dah beli cleaner yang lain..guna je yang ada..senang

      Delete
  8. nk try jugak la...selalu guna brush cleanser yg spray from sephora...yg tu lps guna terus cuci brush je

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah rmai yang pkai yang tu tapi AD tak cuba ag yang tu..best ke..tapi klo sephora kompem mahai

      Delete
  9. Nice sharing!! ^^ Hana ni jakun sikit bab2 mekap ni huhuh T^T

    ReplyDelete
  10. macamtu cara nak bersihkan..bagus tips ni

    ReplyDelete
  11. boleh guna makeup remover rupanya! Jimat sangat kalau macamtu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah boleh..makeup remover la yang membantu sangat sebenarnya untuk tanggalkan kotoran tuh

      Delete

Powered by Blogger.